Wonen aan het spoor

Vlakbij ons complex Design District in Dallas (Texas) ligt de Katy Trail. De voormalige Missouri-Kansas-Texas spoorlijn. Er rijden geen treinen meer en het spoor heeft plaatsgemaakt voor een langgerekt park waar wandelaars, joggers en fietsers dagelijks hun tijd doorbrengen. Eens was wonen naast het spoor geen optie, nu is het een plek waar men graag woont en werkt.

 
Door Brad Johnson - Ontwikkelaar en Partner Westplan - kantoor VS


Oude spoorlijnen
Een vergelijkbaar project ontwikkelt zich in Atlanta: “The Atlanta BeltLine”. Een ambitieus plan waarbij deels oude spoorlijnen worden gebruikt om een cirkelvormig park te maken dat zo’n 45 verschillende buurten met elkaar in verbinding zal brengen.

Het is verrassend om te zien hoeveel mensen op een mooie dag nu al gebruik maken van de delen van het park die klaar zijn. Ook is bijzonder om te zien wat zo’n transitie aan woningen en restaurants brengt. Als vastgoedontwikkeaar richten wij onze aandacht gebieden die opwaarts potentieel bieden.

Het snelgroeiende, hippe West Midtown
In het noorden zal de BeltLine langs de “Atlanta waterworks” gaan lopen. De waterworks bij Howell Road NW zijn onderdeel van de zoetwatervoorziening van de stad. Sinds 9/11 zijn de twee waterreservoirs omringd door een hekwerk. Niet het uitzicht dat je wilt hebben als huiseigenaar of huurder.

Inmiddels kijkt men anders aan tegen de dreiging van terrorisme en zal de omheining ter zijner tijd weg worden gehaald. De waterpartijen zullen onderdeel worden van een park. Een mooi park midden in het snel groeiende, hippe West Midtown en naast de oude spoorlijnen. Dit wordt een geweldige plek om te wonen en dus een goede locatie daar te gaan bouwen.

Atlanta2

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.