Westplan verkoopt voor $15,3 miljoen aan huurappartementen

Met de verkoop voor $15,3 miljoen van het 216 huurappartementen tellende complex “Riverchase Gardens” in Birmingham (Alabama), heeft Westplan voor de investeerders van het DOI-WFW fonds een bescheiden winst gemaakt.


Ewoud Swaak, directeur Westplan VS: “Vanuit ons kantoor in Atlanta beheren wij naast ons eigen vastgoed ook woningen van andere Nederlandse partijen. Riverchase Gardens, oorspronkelijk een project van Dutch Overseas Investors van Bakkenist & Emmens, is in verband met de verkoop van de Nederlandse fondsbeheeractiviteiten van deze organisatie aan Annexum indertijd ondergebracht bij Westplan.”

Actief beheer en aantrekkende markt
De combinatie van actief beheer door Westplan en de General Partner - de Welden Field Welden Group - en de aantrekkende markt heeft er voor gezorgd dat het complex met een bescheiden winst van 11% op het ingelegde kapitaal is verkocht.

In het zuiden van de VS ontwikkelt de huurmarkt zich goed, maar de lokale verschillen kunnen groot zijn. Het is daarom juist nu belangrijk om te bepalen welke complexen nog groeipotentieel hebben en welke projecten verkocht kunnen worden.

Bouwen en verkopen
Ewoud Swaak: “Wij proberen onze portefeuille continu te optimaliseren. Enerzijds door nieuw te bouwen, anderzijds door projecten tijdig te verkopen. Westplan verwacht dit jaar over de gehele portefeuille 10 projecten te kunnen verkopen en drie nieuwe huurwoningprojecten te starten”.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.