Waarom optimistische huurders nog steeds niet kopen

“The American Dream” om een huis te bezitten leeft nog steeds, alleen is dit voor veel huurders niet realistisch op de korte termijn.

 

Een onlangs verschenen rapport van de Federal Reserve Bank of New York laat zien dat van de ondervraagde huurders 60% het een goede investering vindt om in hun postcodegebied een huis te kopen. Slechts 12% vindt het een slechte keuze.

Huurders
Uit het onderzoek komt naar voren dat 63% van de gemiddelde huurders denkt te verhuizen in de komende 3 jaar. Een minderheid van deze groep verwacht zijn of haar huurhuis te vervangen voor een koopwoning. Waar komt dit verschil uit voort?

Starters op de koopwoningmarkt
De meerderheid van de huurders denkt dat hun financiële situatie door weinig spaargeld en hoge schulden onvoldoende is om te kwalificeren voor een hypotheek. In de Westplan publicatie hebben wij al eerder vermeld dat in 2014 de gemiddelde student een studieschuld heeft van circa $35.200. 53% denkt dat het inkomen te laag is en 41% geeft aan dat hun kredietwaardigheid onvoldoende is.


Dit geeft aan dat, tenzij de economie verder aansterkt en de leningsvoorwaarden worden versoepeld, er weinig groei valt te verwachten op de startersmarkt.

Hypotheek aanvragen
De recente stagnatie op de huizenmarkt bij zowel nieuwe als bestaande woningen bevestigt deze trend. Het aantal verkopen in de eerste helft van het jaar ligt 5% lager dan deze periode een jaar eerder en het aantal hypotheek aanvragen ligt op het laagste niveau sinds de eeuwwisseling.

 

Wall Street Journal

Bron: Wall Street Journal , 13 september 2014 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.