Verkoop complexen

Dit jaar en vooral komend jaar zullen we niet alleen veel bouwen, maar ook veel verkopen. De huurcomplexen die klaar zijn voor verkoop worden afgestoten en daarmee worden de fondsen afgerond. Zoals het er nu uitziet met mooie resultaten.


In tegenstelling tot de ontwikkeling van huurwoningprojecten is de verkoop een redelijk efficiënt traject. Zo verkopen we momenteel 240 huurwoningen in Miami (Florida) onder de naam Alta Mira. Een complex dat pas een jaar geleden is opgeleverd. Hieronder een korte schets hoe de verkoop van zo’n project in z’n werk gaat.


168 nationale en internationale investeerders
Uit de Broker Opinion of Value, taxatie, kwam naar voren dat het complex Alta Mira, met een geschatte waarde van circa $48 miljoen dollar, verkoopklaar was. Na een inventarisatie van verschillende makelaars werd CBRE geselecteerd als beste partij om het complex in de markt te zetten. Door onze makelaar, CBRE, zijn 168 nationale én internationale investeerders benaderd met de propositie en datum waarop de inschrijving zou sluiten.

“Best and final”
In het geval van Alta Mira zijn er 22 partijen ingevlogen om het complex te bezoeken. Eind september hebben 11 partijen een bod gedaan en hun voorwaarden bekend gemaakt. Na overleg tussen Westplan en de makelaar hebben 5 partijen een verzoek gekregen om een best and final te doen, oftewel een uiterst bod.


Tegenvoorstel
Dit betekent dat we nu in een fase terecht zijn gekomen, waarin Westplan een tegenvoorstel heeft gedaan aan de nummer 1 bieder. Als we het een dezer dagen eens zijn, zal na de ondertekening van de contracten de onderzoeksperiode voor de aspirant koper ingaan. De waarborg wordt gestort en na een onderzoeksperiode van 30 dagen volgt over het algemeen het transport binnen 30 dagen. Kortom als alles verloopt zoals het zou moeten, dan wordt het complex eind december overgedragen.

Het "spel"
Hoewel het traject efficiënt is, wil er nog weleens vertraging voorkomen in het proces. Het is vrijwel een standaard proces dat kopers nogmaals proberen te onderhandelen over de prijs om deze omlaag te krijgen. Tijdens de onderzoeksperiode is er altijd wel een terechte of onterechte reden te vinden om de prijs te verlagen. Het is aan ons hoe we hier mee omgaan. Kunnen we een compromis sluiten? Of gaan we over naar bieder nummer 2 of 3. Het “spel” voor de beste prijs kan dan zo een maand of twee langer duren.

Door Taco Ulrich – directeur Westplan Investors

 

alta royal oaks

Het complex Alta Royal Oaks (houston, Texas) dat vorig jaar september verkocht is.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.