Mooi vooruitzicht

Alvorens de bank overgaat tot financiering wordt de waarde van de grond en de opstal extern geverifieerd. In het geval van onze nieuwste investering Westplan Bellevue is dit uitgevoerd door makelaarskantoor CBRE.


Hogere verkoopwaarde
Het is opvallend dat de verkoopwaarde ruim 3 miljoen dollar hoger ligt dan de berekeningen die wij in onze investeringssamenvatting aanhouden. Sterker nog: de waarde van het complex Westplan Bellevue - zodra het eenmaal gebouwd is, maar nog niet verhuurd - ligt vrijwel op onze eindwaarde.


De reden van het verschil is niet zo zeer de cap-rate, oftewel het aanvangsrendement. Het verschil komt voort uit het huurniveau per vierkante voet. Westplan gaat uit van een lagere huur per vierkante voet dan CBRE. De vraag is of CBRE te hoog zit met haar inschatting, maar wij denken van niet.

Gezonde huurmarkt en de verwachte opwaartse druk huurprijzen
Een van de redenen om te investeren in Nashville is de gezonde huurmarkt en de verwachte opwaartse druk van de huurprijzen. Dat wij dan toch gebruik maken van lagere huurprijzen heeft te maken met voorzichtigheid van onze kant. Over de afgelopen 20 jaar hebben we geleerd voorzichtige aannames te doen, waardoor onze investeringen meer solide zijn geworden.

"Belle perspective"
De taxatie laat ook de verhouding van het vreemde en eigen vermogen zien. Bij de aanvang van de bouw ligt de leverage op 69% van de stichtingskosten. Als het gebouw eenmaal staat ligt de leverage, volgens CBRE, op 58% en als het complex eenmaal stabiel verhuurd is op 54%.


Kortom laten we hopen dat CBRE “spot on” is met haar taxatie. Dit biedt voor de deelnemers en de laatste investeerders die nog willen inschrijven een “belle perspective"! Informatie over Westplan Bellevue kunt u opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Westplan Bellevue
Luchtfoto Westplan Bellevue (Nashville, Tennessee)

afm2 vrijstelling prospectus-1768x122

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.