Resultaten portefeuille Westplan

Lisse – Het direct rendement over 2014 van de in totaal 5.404 huurwoningen van Westplan kwam uit op 3,7% per jaar, 5,7% inclusief aflossing. Voor 2015 verwachten wij 5,6% aan direct rendement uit te kunnen keren. Dit komt neer op 7,8% inclusief aflossing.


Taco Ulrich, directeur van Westplan Investors: “Dit jaar wordt niet alleen een mooi exploitatiejaar, maar ook een jaar van verkopen en bouwen. Een aantal oudere complexen én een locatie die buiten ons kerngebied valt, worden afgestoten. Hierdoor maken we een kwalitatieve slag binnen onze portefeuille."

"De huurmarkt in de VS ontwikkelt zich uitstekend, zowel qua huurprijzen als waarde. Het bouwen van nieuwe complexen wordt een grotere uitdaging door de gestegen grond- en bouwkosten. Door zelf te ontwikkelen zijn we in staat mooie locaties geschikt te maken voor nieuwe huurwoningen. Westplan Bellevue in Nashville, Tennessee (322 woningen) is daar een goed veerbeeld van”, zegt Ulrich.

Overzicht van de prestaties huurwoningportefeuille over 2014:
-    Een stabiele huurwoningportefeuille van 5.404 operationele eenheden;
-    Gemiddelde bezetting: 93,6%;
-    Stijging brutohuur 3,9%;
-    Stijging netto operationeel inkomen 4,3%;
-    Totaal direct rendement: 5,7%;
-    Direct rendement zonder aflossingen: 3,7%;
-    Totaal distributies: 8,16M dollar.

Eind maart start Westplan met Mariner Grove, een investering van 320 huurwoningen in de havenstad Savannah (Georgia).

HIghlands apartmentsnb
Westplan Highland Apartments (Atlanta, Georgia)

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.