Macro versus micro overwegingen

Wat de FED ook besluit, wat de inkoopmanagersindex ook aangeeft; in de basis is een investering in vastgoed een besluit op micro niveau. Past de locatie bij het huurdersprofiel? Is de samenstelling van appartementen juist? Is de huurprijs realiseerbaar? Allerlei zaken die moeten kloppen om succesvol te kunnen investeren, ongeacht de stand van de economie.


De meeste van dit soort micro besluiten nemen wij op basis van marktgegevens en 20 jaar ervaring met succesvolle en minder succesvolle huurwoningprojecten. Wat onze investering Mariner Grove bijzonder maakt, zijn in de basis twee zaken. Onze partner Brand heeft de kennis in huis om een goed product te bouwen dat past bij de lokale markt. Onze gezamenlijke investeringen Westplan Highlands Apartments en Aspire at the Ballpark zijn daar een goed voorbeeld van.


Daarnaast is de markt waarin we actief zijn een “high barrier” markt, oftewel een markt die lastig te betreden is voor huurwoningbouwers. Essentieel omdat concurrentie, net als wij,  in 12 tot 18 maanden nieuwe woningen kunnen neerzetten en daarmee een lokale markt beinvloeden.


Bouwvergunning lastig te verkrijgen
In Savannah is het zeer lastig om een bouwvergunning te krijgen voor de bouw van nieuwe huurwoningen. Op een totale markt van zo’n 26.000 huurwoningen worden er de komende twee jaar vooralsnog maar 730 woningen toegevoegd. Dit terwijl de vraag toeneemt en de gemiddelde bezetting boven de 95% ligt. In een “normale” markt ligt de bezetting tussen de 91% en 93%. 


Informatie

Kortom het succes van Westplan Mariner Grove wordt grotendeels lokaal bepaald. Wilt u meer weten over dit project in havenstad Savannah?  Er zijn nog participaties beschikbaar. U kunt reageren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan sturen wij u de informatie graag toe. 

  

haven

Haven van Savannah (Georgia)

afm2 vrijstelling prospectus 1768x122 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.