5 vragen aan Taco Ulrich - directeur Westplan

Taco Ulrich, directeur Westplan sprak met Vastgoedvergelijker.nl over de mogelijkheden om te beleggen via Westplan.


Voor diegene die Westplan nog niet kennen, wat doet Westplan?
Westplan is al meer dan 20 jaar actief op de Amerikaanse huurwoningmarkt. Ons werkgebied is het zuiden van de VS, goed te bereiken vanuit ons kantoor in Atlanta. Met een team van 19 medewerkers ontwikkelen en bouwen we momenteel 813 woningen. Daarnaast beheren we zo’n 7.000 huurwoningen van verschillende Westplan fondsen.

Vanuit ons Nederlandse kantoor, nu nog in Lisse maar over een week in Vakenburg (ZH), organiseren wij de funding, rapportage en adminstratie van het eigen vermogen. Dit eigen vermogen is  grotendeels afkomstig van Nederlandse investeerders, zowel particulier als institutioneel. We doen wat Amerikanen noemen “Build, Filll and Sell”, oftewel we bouwen, verhuren en verkopen aan een eindbelegger. Gemiddeld duurt een investering drie jaar; één jaar bouwen, één jaar verhuren en één jaar exploiteren en verkopen. Qua rendement is het uitgangspunt zo’n 50% in 3 jaar tijd.

 Mariner Grove

 

Hoe is de markt in de VS momenteel?
Amerika kent net als Europa verschillende economische regio’s. Het zuiden waar wij actief zijn draait economisch gezien goed. Dat geldt ook voor de  vooruitzichten van de huurwoningmarkt voor de korte- en middenlange termijn. Een aantal redenen zijn hiervoor te noemen. Huurwoningen passen steeds meer bij de flexibele samenleving waarin met name jonge mensen tot 35 jaar leven. Je ziet het ook ontstaan in Nederland. Meer en meer jonge mensen willen huren in plaats van kopen, met name in de grote steden.

Daarnaast werkt de demografie volop mee. De vergrijzing, zoals wij die in Europa kennen, is door de aanzienlijk jongere bevolking geen issue en zorgt voor extra vraag naar huurwoningen.


Huurcomplexen bieden eindbeleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, een stabiele cashflow en solide rendementen. Dat maakt huurwoningen tot een aantrekkelijke investeringscategorie voor zowel nationale als internationale partijen.


Waarom hebben jullie gekozen voor juist dit product?
Met het product huurwoningen hebben wij veel ervaring opgebouwd. We weten inmiddels heel goed wat wel werkt en wat niet. Hoe goed een markt ook is, je moet wel weten wat je bouwt. Het moet passen bij de huurders maar ook bij de eindbeleggers. De maandelijke cashflow van huurwoningen zorgt ervoor dat de investeringen wel tegen een stootje kunnen als tijden wat minder zijn. Het klinkt als een open deur, maar dit wordt nog wel eens vergeten. Onze huidige kennis zorgt voor stabielere investeringen met goede vooruitzichten, vandaar dat wij zelf ook altijd investeren.


Op dit moment zijn jullie bezig met een investering in Savannah. Wat maakt deze investering interessant?
Savannah is de havenstad van Georgia en momenteel de tweede haven van de oostkust. De economie is goed en de verwachtingen uitstekend. Savannah is wat wij noemen een “high barrier market”, het is vreselijk moeilijk om een geschikte locatie te vinden vanwege de geografische belemmeringen in de de vorm van “wetlands” (waterrijke gebieden). Daarnaast is de gemeente uiterst zuinig met het vertrekken van bouwvergunningen. Voor de komende 2 jaar zijn er maar 730 nieuwe huurwoningen  gepland op een totaal van ruim 26.000, dit terwijl alle complexen vol verhuurd zijn.

Als investeerders mee willen doen hoe komen ze aan meer informatie?
Via Westplan.nl/marinergrove of via een telefoontje (0252 433 355) of mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) naar ons kantoor in Nederland. Investeerders zijn welkom om met ons mee te investeren. Deelname is mogelijk vanaf 50.000 dollar. Voor Nederlandse particuliere investeerders valt de investering in Box 3.

 

afm2 vrijstelling prospectus 1768x122

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.