Westplan actief in havenstad Savannah, Georgia

Het fonds Westplan Mariner Grove is onlangs officieel voltekend. Westplan en Nederlandse particuliere investeerders investeren hiermee in de bouw van 320 huurwoningen in een van de snelstgroeiende havens van de VS in Savannah, Georgia. Met de bouw is een bedrag van ruim 40 miljoen dollar gemoeid.

Taco Ulrich, directeur van Westplan: “Het aantal locaties om huurwoningen te bouwen in deze markt is zeer beperkt vanwege het geldende bestemmingsplan en de schaarse beschikbare grond  door het aantal waterrijke gebieden (wetlands).

Daarnaast kent het stadsbestuur een zeer streng vergunningenbeleid in  Savannah vanwege het historische karakter van de stad. Dat Westplan nabij het oude centrum kan gaan bouwen is daarmee een unieke kans want de vraag naar betaalbare huurwoningen is groot”. 

mariner grove2

Aanzicht van de nieuw te bouwen woningen in Savannah, Georgia.

De grondwerkzaamheden zullen voor het einde van het jaar worden afgerond. In juli 2016 leveren we, als de bouw volgens plan verloopt, de eerste woningen op en mogen we de eerste huurders verwelkomen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.