Mooie resultaten voor investeerders

De Amerikaanse huurmarkt staat er goed voor en mede daardoor hebben wij de afgelopen periode een aantal projecten succesvol verkocht. Bijzonder is dat twee complexen gebouwd  zijn voor de crisis en twee erna.

Vorige maand zijn de complexen Alta Cave Creek in Phoenix (Arizona) en Alta Cobb Hill in Frisco (Texas) succesvol verkocht. Beide complexen werden overvallen door de crisis en dwongen ons om de complexen aan te houden totdat de marktomstandigheden gunstiger werden. In plaats van een verkoop in jaar drie hebben wij de complexen geherfinancierd en, doordat er op dat moment geen mogelijkheid tot verkoop was, geĆ«xploiteerd. 

Alta Cave Creek komt uit op een  equity multiple van 2,20 voor Class A investeerders en een equity multiple van 1 voor Class B investeerders. Voor het fonds Alta Cobb Hill geldt dat Class A investeerders 2 keer de inleg terugkrijgen en Class B investeerders 1,2 keer de inleg.

Naar onze mening moet je nooit gedwongen verkopen als de markt niet goed is. Bij huurwoningen kan dit, omdat er iedere maand cashflow is voor aflossing, rente en onderhoud. Investeerders hebben geduld moeten hebben, maar worden nu beloond met een goed resultaat.

Transport eind oktober
De meest recente verkoop is ook gelijk een bijzonder project: Aspire at the Ballpark. Het complex grenst aan het honkbalstadion van het minor league team van de Gwinnett Braves. Huurders kunnen vanuit de woningen en het clubhuis rechtstreeks op het speelveld kijken en de wedstrijden volgen. De verkoop is definitief, het transport zal aan het eind van de maand plaatsvinden.

Five West
In Florida hebben we deze zomer het complex Five West verkocht voor ruim 48 miljoen dollar. Op projectniveau leverde de verkoop ca. 1,8 keer de inleg op. Dit project is onderdeel van het Westplan Residential Development Fund.

Gewilde asset
De vraag naar huurwoningen neemt toe, de huren groeien en dat maakt huurwoningen een gewilde asset voor eindbeleggers zoals pensioen- en vastgoedfondsen en verzekeraars.

Wilt u meer informatie over onze huidige huurwoninginvestering?

afm2 vrijstelling prospectus 1768x122

acc

Het complex Alta Cave Creek (Phoenix) dat recentelijk verkocht is.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.