Hoe vind je een nieuwe investering?

De winst van een investering zit in de huidige markt in de inkoop. Op het moment dat de economie goed draait en de prijzen hoog zijn, is inkopen niet eenvoudig. Veel van de kavels die we via makelaars aangeboden krijgen zijn te duur of om een andere reden niet rendabel te maken.

Om een locatie te kunnen verkrijgen, moet er eigenlijk een locatie gecreëerd worden. Dat klinkt wellicht wat “Cruijffiaans”, maar wat we hiermee bedoelen is goed uit te leggen aan de hand van enkele voorbeelden.


Het creëren van een locatie
Bij ons recente project in Athens (Georgia) hebben we van een lokale bank een groot stuk grond en enkele opstallen gekocht. Door in eerste instantie alle opstallen separaat te verkopen, gevolgd door de kavels, bleef één stuk grond over voor 124 nieuw te bouwen huurwoningen. Tegen een grondwaarde waarvoor in de regio normaal gesproken geen grond aangekocht kan worden.

Ook bij het project Westplan Cheshire Bridge in Atlanta (Georgia) hebben we van twee verschillende eigenaren de grond en opstallen gekocht. We hebben er één plan van gemaakt met twee appartementencomplexen. Bestaande huurders zijn uitgekocht of het huurcontract is opgezegd en de aanpalende bedrijfshallen worden opgeknapt, zodat de buurt zich verder ontwikkelt. Ook hier is uiteindelijk de grondprijs lager dan  elders kan inkopen.


Nieuw plan
Momenteel zijn we druk met een locatie in Smyrna, Atlanta, vlak naast het nieuwe stadion van het honkbal team Atlanta Braves. De casus, heel in het kort, is erg interessant. De huidige eigenaar van deze toplocatie heeft problemen met de bank en moet aflossen. Op de kavel staan momenteel wat verouderde winkels en kantoorruimte. Er is geen tijd om het als geheel te verkopen.

De kavel is zeer geschikt om te herontwikkelen. Hiertoe moet het bestemmingsplan aangepast worden voor de bouw van 240 huurwoningen, een hotel met 200 kamers, kantoorruimte en winkelruimte. Zo’n wijziging in het bestemmingsplan kost naast geld ook 6 maanden tijd.

Scenario’s
Om tot overeenstemming te komen met de huidige eigenaar hebben we de volgende scenario’s aangeboden:

1). De verkoper heeft het recht om de grond voor het hotel, kantoorruimte en winkels voor 2,5 miljoen dollar van ons terug te kopen, nadat het bestemmingsplan is aangepast. Wij houden de grond voor de appartementen. Indien de verkoper niet in staat is om het terug te kopen dan verkoopt Westplan de deellocaties separaat en ontwikkelen we de huurwoningen.

2). Mocht het bestemmingplan niet kunnen worden gewijzigd dan mag de verkoper het geheel terugkopen voor een hoger bedrag en een rente vergoeding.

3). In het geval we het bestemmingsplan niet kunnen wijzigen én de verkoper niet in staat is om het geheel of een deel terug te kopen dan verkopen we het geheel door. Aangezien de huidige opstallen en grond momenteel meer waard zijn dan de aankoopprijs. Ook kunnen we de kantoorruimtes upgraden van klasse C naar klasse B.

Kortom, er zijn genoeg opties. Eerst zullen we de volgende, essentiële stap moeten zetten, namelijk alle documenten, waardebepalingen, berekeningen en contracten afhandelen. Daarna volgt het eigen vermogen. Op zeer korte termijn zullen we dit project lanceren. We houden u op de hoogte.Atlanta stadium

 Aanzicht nieuwe honkbal stadion Atlanta Braves in Smyrna (Atlanta), Georgia.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.