Een bijzondere aankoop naast “The Battery Atlanta”

Vlakbij het nieuwe honkbalstadion van de Atlanta Braves heeft Westplan ruim 3 hectare grond inclusief opstallen gekocht. De huidige kantoren en winkels zullen op termijn worden gesloopt om plaats te maken voor huurwoningen, kantoren en een hotel. Westplan zal de huurwoningen zelf ontwikkelen en de overige grond afstoten.


“Het is een bijzondere aankoop”, zegt directeur van Westplan Taco Ulrich. “Twee jaar geleden waren we met de eigenaar in gesprek voor de aankoop van een deel van de grond voor de bouw van huurwoningen, onze core business. Op dat moment kwamen we er niet uit met de verkoper. Doordat deze partij in de financiële problemen is geraakt, hebben we begin mei over de gehele kavel beschikking gekregen tegen een zeer goede prijs.”

Atlanta Braves

Bovenaanzicht honkbalstadion Atlanta Braves in Atlanta, Georgia. Westplan gaat vlakbij huurwoningen ontwikkelen.

De locatie ligt vrijwel naast The Battery Atlanta, een geweldige nieuwe ontwikkeling rondom het nieuwe Braves stadion met onder andere winkels, woningen, restaurants en kantoren. In totaal is er ongeveer 1 miljard dollar geïnvesteerd in deze gebiedsontwikkeling waar, op z’n Amerikaans gezegd “Live, Work and Play” samenkomen.

Voor de wijziging van het bestemmingsplan verwacht Westplan ongeveer 6 maanden nodig te hebben. “Tot die tijd verhuren we de opstallen en hebben we een contract met de Atlanta Braves voor parkeren tijdens de wedstrijden. Dit scheelt in de kosten”, aldus een goedgehumeurde Ulrich.

De aankoop is gedaan zonder financiering en geheel met eigen vermogen van een kleine groep Nederlandse investeerders en Westplan zelf.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.