Verkoopvolume groeit in 2017 tot $450 miljoen

De verwachting is dat Westplan dit jaar 9 huurwoningcomplexen verkoopt met een totaal verkoopvolume van circa 450 miljoen dollar. Na een zestal succesvolle verkopen in 2016 zijn de vooruitzichten voor dit jaar wederom gunstig.

Van de projecten die worden afgestoten is meer dan de helft in 2014 en 2015 gebouwd. Daarnaast zal ook een groot deel van het Westplan Residential Development Fund (WRDF) worden verkocht. Dit zijn huurwoningen die gebouwd zijn in de jaren voor de crisis.

Ewoud Swaak, directeur Westplan Investors: “Huurwoningcomplexen zijn qua verkoop goed te timen. Op dit moment verkopen wij complexen die recent gebouwd zijn, maar ook complexen die we door de crisis heen hebben geloodst en nu verkoop klaar zijn. De verwachte rendementen zijn goed, maar verschillen per project. We vermoeden dat de resultaten gelijk zijn aan ons gemiddelde sinds 1996 en dat is 1,6 keer de inleg”.

Al met al betekent dit dat het verkoopvolume voor 2016 en 2017 tezamen op 708 miljoen dollar kan uitkomen.

“Overigens betekent dit niet dat Westplan haar portefeuille aan het afbouwen is. We bouwen nu zo´n 436 woningen en komen deze maand met een nieuwe investering. We zijn nog lang niet klaar hier in de VS”, aldus Ewoud Swaak.

MarinerGrove 053 f Ext ash

Verhuurkantoor Westplan Mariner Grove Apartments in Savannah, Georgia.
Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.