Over Atlanta gesproken

De ideale bezetting in onze complexen ligt tussen de 91% en 93%. Als de bezetting onder de 91% komt, zijn de huurprijzen te hoog ten opzichte van de markt en moeten we bijsturen. Stijgen we boven de 93% uit, dan is er mogelijk ruimte om de huren te verhogen.

480.000 huurwoningen
De totale huurmarkt in Atlanta bestaat uit zo’n 480.000* huurwoningen. Momenteel ligt de gemiddelde bezetting rond de 95%! Dat verklaart ook de forse huurgroei over het afgelopen jaar van meer dan 5%. Wat het ook verklaart, is de hoeveelheid bouwvergunningen voor nieuwe huurwoningen. De afgelopen 12 maanden tot aan juli 2017 zijn er meer dan 9.800 vergunningen* afgegeven voor de bouw van nieuwe huurwoningen. De vraag is dan natuurlijk wat de gevolgen zijn voor de bezetting en de huurprijzen in onze thuismarkt. Een eerste reactie is natuurlijk dat de bezetting en huurprijzen omlaag zullen gaan. Wij denken van niet.

9,3 banen per nieuwe huurwoning
Het antwoord zit in de relatie tussen enerzijds de banengroei en anderzijds de aanwas van nieuwe huurwoningen. Vuistregel hierbij is dat drie nieuwe banen één nieuwe huurder oplevert. De banengroei over de afgelopen maanden lag op ruim 90.000*(vergelijk dat eens met Nederland). Het komt  overeen met 9,3 banen per nieuwe huurwoning. Conclusie, de banengroei overtreft ruimschoots de aanwas van nieuwe huurwoningen, waardoor de prijzen en de bezettingen hoog zullen blijven. Dit is de reden waarom we hard door bouwen op Cheshire Bridge Road en we het komend kwartaal weer een nieuwe investering zullen introduceren*Gegevens afkomstig van rapportage Moran & Company www.moranandco.com.

BBP 1690

Uitzicht vanaf de skylounge van Accent Waterworks, Atlanta

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.