Zelf een huis bouwen

Naast de meer dan 600 woningen in de VS die in de planning staan, willen wij in november 2018 ook een huis bouwen buiten de VS. Niet om een hoog rendement te behalen, maar om mensen te helpen. Bouwt u mee?

Westplan organiseert in samenwerking met Habitat for Humanity een bouwreis naar Guatemala. Daarbij krijgt u de mogelijkheid letterlijk mee te bouwen met de lokale bewoners. “U krijgt hier een ander rendement voor dan u bij Westplan gewend bent, maar ik kan uit mijn persoonlijk ervaring vertellen dat dit erg de moeite waard is”, zegt Ewoud Swaak – oprichter en directeur van Westplan Investors.

Rug-aan-rug
“Meer dan 20 jaar geleden heb ik voor het eerst mogen meebouwen aan een huis in een township in Zuid-Afrika. Via de internationale organisatie Habitat for Humanity bouwden we daar met de toekomstige eigenaar en zijn familie – rug aan rug –  een simpele, nette woning. Met een ploeg Nederlanders was het huis in minder dan een week tijd gerealiseerd. In de jaren daarop heb ik samen met andere groepen aan Habitat huizen in Guatemala en de VS gewerkt.

Ewoud Swaak Westplan Bouwreis Guatemala
Ewoud Swaak op bouwreis in Guatemala.

Bijzonder was het bezoek aan de woning in Zuid-Afrika samen met mijn gezin, waaraan ik in de bouw had meegewerkt. Het huis had er niet alleen voor gezorgd dat de familie een betere woning had gekregen, maar had de familie het vertrouwen gegeven om te werken aan meer scholing en beter werk. Kortom, het was het begin geweest voor een omslag in de toekomst van de familie.”

Wat is een bouwreis?
Als deelnemer van de Westplan bouwreis maakt u een week lang deel uit van een lokale gemeenschap en bouwt u samen met de toekomstige huiseigenaren en lokale vaklui aan een of meerdere huisjes. Door het betalen van de reissom (circa € 4.400) betaalt u mee aan de financiering van een huis. De reissom is inclusief reis- en verblijfskosten, donatie aan Habitat, vervoer ter plekke en ontbijt, lunch en diner. Ervaring is niet vereist, alleen een normale en goede gezondheid. Voor iedereen is er een geschikte klus, bijvoorbeeld voegen, metselen, cement mengen etc. Als deelnemer maakt u met een groep van tenminste 12 personen een week deel uit van een gemeenschap in Guatemala in de buurt van de stad Antigua die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

“De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen” Nelson Mandela

Inschrijven
U kunt zich via deze link  inschrijven voor de bouwreis. Wilt u eerst meer weten over de ins en outs van deze reis? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 (0) 252 433 455.

Samen bouwen Guate 2

Over Habitat for Humanity
Habitat for Humanity is een internationale non-profitorganisatie die wereldwijd in ontwikkelingslanden eenvoudige, betaalbare en veilige huizen bouwt voor gezinnen die momenteel in slechte omstandigheden wonen. Habitat is opgericht in de Verenigde Staten, bekend geworden door President Jimmy Carter en behoort inmiddels tot de top tien van bekendste organisaties. Toekomstige bewoners krijgen een huis niet cadeau, maar krijgen voor de financiering van de bouwkosten een lening met rente zonder winstoogmerk die ze stukje bij beetje aflossen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.