Nieuwe investeringen

De drie locaties waar we dit jaar huurwoningen gaan bouwen zijn Kirkwood, Decatur en Cobb County. Drie plekken in Atlanta die we goed kennen en waarvan we weten dat er een groeiende vraag is naar huurwoningen.

Atlanta is inmiddels uitgegroeid tot een stad met ongeveer 6,5 miljoen inwoners, vergelijkbaar met onze Randstad. Jaarlijks komen er zo’n 100.000 inwoners bij die vooral binnen de rondweg willen wonen, maar dan wel aan de noordzijde. De zuidelijke kant van de stad blijft qua groei achter en dat geldt ook voor verschillende steden rondom Atlanta.

Hollywood
Het eerste project zal Kirkwood worden. Net iets ten zuiden van Cheshire Bridge, ten oosten van Midtown, ligt een wijk die de afgelopen jaren populair is geworden als woonlocatie. Een van de redenen om er te wonen is de bloeiende film industrie van Atlanta. Inmiddels worden er al meer films opgenomen dan in Hollywood zelf. We gaan bouwen op een oud industrieel complex, Pullman Rail Yard, waar de film The Hunger Games (met Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson) deels is opgenomen.

Dorp in Atlanta
Decatur is een heel andere locatie, eigenlijk meer een dorp in de stad Atlanta. Met een metrostation op loopafstand biedt deze plek een goede bereikbaarheid naar de verschillende kantorencentra van de stad. De woningen komen op een voormalig terrein van AT&T naast een nieuw te bouwen school. Bijzonder is dat bij dit project de gemeente het bestemmingsplan zelf wijzigt om de bouw van de woningen mogelijk te maken.

Ontwikkeling van meer dan $1 miljard
Voor de derde investering gaan we naar het noordoosten van de stad. Hier is recentelijk het nieuwe stadion van de “Braves”, het honkbalteam van Atlanta,  gebouwd. Met een investering van meer dan $1 miljard heeft de stad niet alleen een nieuw stadion, maar ook een bijzonder uitgaansgebied gekregen “The Battery” genaamd. Een geweldige locatie om nieuwe huurwoningen te bouwen op loopafstand van het stadion, omdat hier ook een grote concentratie is van kantoren en winkels. De grond is reeds in bezit van Westplan en de bestemmingsplanprocedures lopen.
Naast deze concrete investeringen zijn we ook bezig met locaties in Nashville en Charlotte.

Kortom, volop kansen mits de investeringen naadloos passen binnen onze investeringsfilosofie. Voldoet een project uiteindelijk niet aan al onze vereisten dan investeren we er niet in. Simpel. 

Midtown

Uitzicht vanaf het dakterras van Accent Waterworks (Atlanta)

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.