Verbeterde structuur Westplan fondsen

Door: Ewoud Swaak, Oprichter en Algemeen directeur 

Al meer dan 20 jaar hebben we de gewoonte om ons met het Management Team een paar dagen ‘op de hei’ terug te trekken. Om de strategie van de komende jaren te bespreken en vast te stellen, maar ook om een paar bijzondere onderwerpen in detail te bespreken en ter discussie te stellen. Soms is het gewoon goed om iets wat je al jaren doet nog eens goed onder de loep te nemen. De wereld verandert immers voortdurend en zaken kunnen altijd beter.

Dit jaar bespraken we onder meer de structuur van onze fondsen. Zo kwamen de fiscaliteit, fee afspraken en de looptijd van onze fondsen aan de orde. Uit deze discussie en gesprekken met een aantal investeerders zijn een aantal interessante veranderingen voortgekomen.

De eerste verandering betreft onze fees. We zullen niet langer een equity placement en garantie fee in rekening brengen en hebben daarnaast onze ontwikkelingsvergoeding verlaagd. In de plaats daarvan brengen we deze fees in het project als eigen vermogen, waardoor dit pas aan het eind van het project wordt uitbetaald. Door deze fees derhalve op risico te zetten, denken we dat we hiermee een nog grotere commitment tonen en de belangen tussen ons en u als investeerder beter parallel laten lopen. De projecten – waar we veelal maanden en soms jaren – aan werken en voorfinancieren brengen we als vanouds nog steeds om niet in.

Daarnaast bieden we nu ook (weer) de mogelijkheid aan investeerders om via een structuur deel te nemen waarbij u geen aangifte in de VS hoeft te doen en bovendien door een interne rente aftrek minder belasting betaald. Voor een uitgebreide toelichting verwijs ik graag naar de fiscale memo’s die beschikbaar zijn bij onze nieuwe fondsen. Vanzelfsprekend zijn we ook altijd graag bereid tot een nadere persoonlijke toelichting.

Wij zijn enthousiast over de nieuwe projecten die we thans in de pijplijn hebben zitten en proberen voortdurend te werken aan een verbetering van ons product zowel richting onze huurders als u als investeerder. Vanzelfsprekend kunnen we dit niet alleen en staan we daarom altijd open voor suggesties en ideeën om dit voor elkaar te krijgen. 

Accent Waterworks Exteriors 001

Accent Waterworks in Atlanta, Georgia. 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.