$19 miljoen voor bouw en ontwikkeling huurwoningen in Charleston

VALKENBURG ZH – In juni zal Westplan starten met de bouw van 287 huurwoningen in de havenstad Charleston in South Carolina. Het benodigde eigen vermogen van $19 miljoen dollar is geplaatst bij Nederlandse en enkele buitenlandse investeerders.


Zodra de woningen stabiel verhuurd zijn, wordt het complex verkocht aan een eindbelegger. Een beproefd concept. “Van de totaal 60 projecten die we gestart zijn hebben we er inmiddels 50 succesvol afgerond. De kracht van dit type investering zit in de cashflow. Indien door omstandigheden een complex niet verkocht kan worden, kunnen we rustig wachten tot het tij keert”, zegt Ewoud Swaak, directeur Westplan.

De verwachte equity multiple van de investering Accent Daniel Island zal voor het B kapitaal liggen tussen de 1,5 en 1,7. Dit komt neer op een IRR per jaar van tussen de 11% en 15%. De vergoeding voor het preferente A kapitaal bedraagt 7,5% per jaar.

De marktverwachtingen zijn goed voor dit specifieke onderdeel van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Vandaar dat Westplan later dit jaar nog eens 289 huurwoningen gaat ontwikkelen in Charlotte, North Carolina.

Accent Morningside

Het Westplan complex Accent Morningside in Atlanta is recent opgeleverd. 

 

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.