De blauwe lynx

Om de juiste locatie te vinden voor een nieuwe ontwikkeling is het allereerst belangrijk om te weten waar te zoeken. Vandaar dat wij kijken hoe een stad zich ontwikkelt. “Waar willen mensen wonen?” en “Waarom willen mensen daar wonen?” Belangrijke vragen als je dagelijks bezig bent met het bouwen van huurwoningen. 

charlotte

Bij een stad als Charleston (SC), gelegen aan de kust, ligt het voor de hand dat de ontwikkeling van de stad landinwaarts is. Bekijk vervolgens de verkeerstromen en de patronen worden duidelijk. 

Voor een stad als Atlanta (Georgia), die geen geografische barrière heeft zoals een zee of een gebergte, ligt het alweer wat ingewikkelder. In principe kan Atlanta in alle windrichtingen uitbreiden. Toch is de zuidzijde niet de plek om te bouwen. Deze kant van de stad ontwikkelt zich minder snel dan de noordzijde. Vooral langs de snelwegen I-75 en I- 85 vindt de groei plaats. 

In de steden zien we dat openbaar groen zoals parken steeds meer een drijvende kracht zijn achter de ontwikkelingen van een stad. Zo is in Atlanta de BeltLine, een cirkelvormig park gebouwd op een oud treinspoor, al jaren erg populair. Prijzen zijn inmiddels zo hoog dat er voor ons weinig meer valt te ontwikkelen. Hetzelfde geldt in Dallas (TX) waar het park bekend is onder de naam The Katy trail


Andere reden voor groei
Als we kijken naar de stad Charlotte (NC) dan zien we een andere reden voor groei van de stad, namelijk openbaar vervoer. Via de satellietbeelden van Google Maps is duidelijk te zien dat de stad zich vooral van noord naar zuid ontwikkelt. Een nieuw soort lintbebouwing. 

Klik hier om de Google Maps beelden te bekijken. 


Door verder in te zoomen zien we dat dit langs het spoor van de sneltram Lynx Blue Line loopt. Dagelijks gebruiken 17.000 passagiers deze sneltram. Dat zijn op jaarbasis heel veel mensen. Bij een deel van het spoor is er ook een fiets/wandelpad. Langs de tramlijn worden industriële gebouwen omgebouwd of vervangen door nieuwe wooncomplexen en hippe werklocaties. De Charlotte Rail Trail en de sneltram zijn enorm belangrijk voor de verdere groei van de stad.

Kijkt u vooral even het filmpje:

light trail

 
Westplan gaat gebruik maken van deze ontwikkeling door een jaren 70 kantorencomplex te vervangen voor nieuwe huurwoningen en koopwoningen. De grond voor de koopwoningen verkopen we door, zodat we de inkoopprijs voor de huurwoningen kunnen verlagen.  We volgen de groei en worden een onderdeel van die groei. Dat is waar de waarde zit. 

Meer informatie
Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over deze 61e huurwoninginvestering Accent Woodlawn Park in Charlotte? Klik hier om uw interesse kenbaar te maken. 

Op dit moment kan er worden ingeschreven op het preferente A kapitaal. Het A kapitaal kenmerkt zich door een vaste vergoeding van 8% p/j en heeft voorrang bij terugbetaling ten opzichte van het B kapitaal (reeds voltekend).

afm2 vrijstelling prospectus 1768x122 Copy

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.