Persbericht - Westplan slaat slag op Amerikaanse huurwoningmarkt

28-11-2012 - Lisse – Met de aankoop van 1.435 huurwoningen heeft Westplan haar portefeuille in Amerika richting de 10.000 eenheden gebracht.

In samenwerking met een Amerikaanse partner en een Israëlische institutionele belegger zijn een vijftal huurcomplexen aangekocht in de staten Florida en Texas.


De complexen gelegen in de steden Jacksonville, Dallas en Houston zijn recent gebouwd en met een bezetting van 93% stabiel verhuurd. De gemiddelde aankoopprijs ligt onder de vervangingswaarde. Ook bij dit fonds zal onze strategie zich richten op het reorganiseren van het beheer en verbeteren van de huurinkomsten. Vervolgens zullen de complexen binnen 5 jaar worden verkocht.

De plaatsing bij Belgische en Nederlandse particulieren is sneller gegaan dan verwacht. In totaal is door beleggers en Westplan 6 miljoen dollar ingebracht. Met deze investering lijkt een einde gekomen te zijn aan een reeks van “distressed“ aankopen. De huidige prijzen voor verhuurd onroerend goed zijn dusdanig gestegen dat nieuwbouw weer loont. In Miami is gestart met de bouw van 240 huurwoningen, begin volgend jaar gaan we van start in Houston.

Westplan is een beleggingsonderneming die voor institutionele en particuliere beleggers fondsen initieert met een focus op huurwoningen en supermarkten in het zuiden van de VS in en rondom grote steden. In totaal bezit Westplan 9.935 huurwoningen en circa 92.000 m2 commercieel vastgoed in de VS.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick van Harderwijk of Taco Ulrich op telefoonnummer 0252-433455 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.